Sejarah Mesin Slot

Mesin slot hari ini adalah salah satu tonggak industri perjudian dan merupakan salah satu aliran pendapatan yang paling menguntungkan untuk kasino darat. Sejarah mesin slot dan sejarah perjudian di Amerika Syarikat saling berkaitan dan dapat ditelusuri sejak tahun 1895, ketika mesin slot pertama kali dibuat.

Direka dan dibina oleh Charles August Fey di http://mega888user.com, mesin slot Liberty Bell pertama kali tersedia untuk umum pada tahun 1895. Dinamakan setelah salun San Francisco ditempatkan, Liberty Belle menjadi rebutan seketika di kalangan penjudi. Menyedari bahawa ada potensi di pasar baru yang belum dimanfaatkan ini, dan disokong oleh publisiti dan kejayaan besar yang diciptakan oleh penemuan pertamanya, Charles August Fey memutuskan untuk memulakan sebuah syarikat baru yang hanya akan menumpukan pada reka bentuk dan pembuatan mesin slot. Syarikat baru, yang akan diberi nama ‘Charles Fey and Company Inc’ akan menguasai industri slot selama 50 tahun akan datang.

Separuh pertama abad ke-20 adalah masa yang mencabar bagi industri perjudian secara keseluruhan dan dicirikan oleh peraturan perundangan. Pada tahun 1909, slot dibuat haram di kampung halamannya di San Francisco, dan pada tahun 1911 ini telah tersebar di seluruh California State. Namun, sebilangan kecil syarikat mesin slot yang diketuai oleh Charles Fey menjadi semakin inovatif dalam mengenal pasti lubang gelung dalam undang-undang. Dalam usaha memastikan mesin mereka tidak memenuhi klasifikasi undang-undang mesin slot ‘perjudian’, pengeluar menukar simbol yang digunakan pada mesin dari kad bertema perjudian menjadi buah dan gula-gula.

Walaupun kreatif, hanya perlu waktu sebelum pihak berkuasa mengakui kelemahan yang ada dalam undang-undang mereka. Industri slot mendapat kesan lebih jauh dengan kes ‘State v Ellis’, yang secara efektif melarang semua mesin slot.

Walaupun terdapat sekatan undang-undang, industri slot terus berkembang dan berkembang, terutama di Nevada di mana industri perjudian bebas dari sekatan undang-undang yang dihadapi di negeri-negeri lain. Dengan permintaan yang semakin meningkat, Mills Novelty Company telah berkembang menjadi salah satu pemain utama dalam industri ini kerana menghasilkan slot yang lebih murah di kabinet kayu yang lebih ringan. Pada tahun 1933 mereka menghasilkan slot ‘Castle Front’ yang melambangkan pasaran slot semasa.

Pukulan lebih lanjut datang pada tahun 1951, ketika Kongres meluluskan Akta Perjudian Peranti Perjudian. Walaupun begitu, kemajuan dalam teknologi, pada awalnya pengembangan elektro-mekanik tahun 1960-an oleh mesin slot alat Bally Corporation ke tahap fungsi baru memberikan pemain dengan ciri-ciri yang lebih maju yang menambahkan dengan signifikan tahap hiburan yang dialami oleh pemain. Kemajuan selanjutnya pada tahun 1970-an menyaksikan pengenalan Slot Video. Pada masa inilah Teknologi Permainan Antarabangsa (IGT), salah satu syarikat gergasi semasa dalam industri slot, didirikan.

Dengan kemajuan teknologi, muncullah Random Number Generator (RNG’s), sebuah pengembangan utama yang masih menjadi teras pasaran slot darat dan juga pasaran poki dalam talian yang terus berkembang. Industri slot telah berkembang pesat sejak Liberty Bell pertama kali dihasilkan pada tahun 1895, dan telah menghadapi sejumlah cabaran undang-undang dan peraturan. Walaupun begitu, industri ini tidak hanya bertahan tetapi juga berkembang.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *